Forum

Leczenie hemoroidów (Baśka)
?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????..?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????..?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????..?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????..?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????..?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????..?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????..? ????? ????????-???????? ?? ?????? ?????? ?????????? ????? ? ?????? ????? ? ??????????. ?? ????????? ????, ???? ?????????? ??????? ? ??? ??????? ?? ?????????????. ??? ????? ???????? ???????? ??. ??????? ?????? ? ??? ? ??.!!!.?????? ???? ?????? ?? ?????? ???? ?????????? ????? ???????? ??????, ??? ?????? ?????? ? ????????.???????.???????.???? ??-??????, ?? ????????? ???????? ?????, ?? ????? ??????? ?????????? ?????????? ???????? ?????????? ??????? ??????? ? ??????. ??????? ?? ????????? ? ??????????? ???????, ??????????? ? ?????, ????????? ????????, ? ??????, ?????? ?????????? ??????, ? ??? ???????? ??????????? ?????????? ??????, ? ??????? ?? ????? ???????, ?? ??? ? ?????????? ?? ????. ??-??????, ?? ?????? ??????? ?????????? ????? ?????? ? ??????, ???????? ? ????????? ???????????? ??-?? ????, ??? ??? ??????????? ?? ?? ?????, ? ?? ???????? ???????. ??????????? ????? ????? ?????? ?????. ?-???????, ? ??? ????????? ??????????? ???? ?? ????????? ???? ??????, ????? ??? ??????? ????? ???????????? ??????, ? ?????? ?? ????? ??????? ??????? ????????? ?????????? ? ??????. ? ???? ?????? ?? ?????? ? ?????? ?????????? ?? ????????????????, ?? ????????? ??????????? ???? ?? ??????. ?? ???? ?? ????????? ????? ??????, ? ?????? ????????? ?? ?????. ??????????? ????? ???? ??? ?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ?????????? ?????? ? ?????? ?????????? ?????? ? ?????? ??????????
(więcej...)

9
zaPObiEGanIe (maruś)
Jak można zapobiec powstawaniu hemoroidów?
(więcej...)

1
ważne pytanie (migdal)
ważna jest też higiena tych miejsc oraz noszenie nieuciskowej bielizny
(więcej...)

3
Hemoroidy - profilaktyka (Natalka )
Trzeba pamiętać o regularnych wypróżnieniach, to jest warunkiem skutecznego leczenia hemoroidów
(więcej...)

1
Hemoroidy - profilaktyka (Marzena)
Nie można dopuszczać do zatwardzeń. Należy jeść dużo jabłek, bananów, pić mleko i kawa także działa rozluźniająco.
(więcej...)

1
Hemoroidy - profilaktyka (inglesita)
Ja najbardziej polecam jabłka. Świetnie dziłają i łagodnie, nie tak jak takletki na przeczyszczenie
(więcej...)

1
Hemoroidy po ciąży (andalusia)
Po porodzie pojawiły się u mnie hemoroidy, nigdy przedtem ich nie miałam. Czy to znaczy, że już zawsze będą się odnawiać?
(więcej...)

1
DARMOWA METODA (rafal)
Poczytałem nieco o hemoroidach na stronach anglojęzycznych i być może znalazłem tam cenną radę dla niektórych cierpiących na tę przypadłość. Otóż hemoroidy prawie wcale nie występują w krajach ubogich prawdopodobnie dlatego że tam ludzie załatwiają się w pozycji kucznej - ta pozycja minimalizuje ciśnienie w hemoroidach oraz sprzyja łatwiejszemu wypróżnianiu. Sam stosuję pozycję kuczną od tygodnia i już czuję poprawę co napawa mnie dużym optymizmem, że wreszcie się pozbędę niemiłego problemu.
Wiem że w Polsce stosowanie pozycji kucznej nie jest łatwe bo trzeba się wdrapywać na sedes i stać na jego brzegu ale wolę to niż hemoroidy. Można też sobie zrobić takie specjalne krzesełko dostawiane do sedesu. Zdjecia takich krzeselek mozna znależć w google - grafika po wpisaniu "toilet squat position".

Oczywiście rzadsze występowanie hemoroidów w biednych krajach wiąże się również z tym że tam jedzą więcej błonnika i mniej przetworzonego żarcia ale badania wykazały że nawet wśród ludzi odżywiających się tym samym problem hem. dotyka znacznie rzadziej tych którzy stosują pozycję kuczną.

Mam nadzieję że Wam ta rada pomoże.
Powodzenia w walce z hem.!
(więcej...)

1
Co na ból związany z hemoroidami? (DJ_WICIA)
Na hemoroidy najlepsze są odpowiednie maści, natomiast na ból głowy najzwyklejsze tabletki od bólu głowy.
(więcej...)

6
hemoroidy w ciąży (Zuzka)
haj! mam taki problem: jestem w ciąży i zaczęły mi dolegać hemoroidy. kiedyś widziałam na stronie ciazatydzienpotygodniu.info.pl informację, że u kobiet w ciąży mogą pojawić hemoroidy. czy hemoroidy mogę leczyć zwykłymi maściami czy muszę koniecznie iść w takiej sytuacji do lekarza? Mam nadzieję, że znajdę tu jakąś odpowiedź
(więcej...)

1
Opaskowanie (Rafał)

2
operacyjne wycinanie hemoroidów (Renka)
Ja miałam wycinane i to wcale nie gumowe kółko tylko opatrunek, który pozwala sie goic ranie w środku.Gumowe kółko, gdzie ty to słyszałas? Jeśli chodzi o ból to rzeczą logiczną jest przecież, że po operacji raczej boli niż łaskocze, ale wtedy podawali mi leki przeciwbólowe w kroplóce. Nic nie usycha i nie odpada, pomyśl logicznie, że chyba ta operacja jest po to, żrby je wyciąć, a nie pogłaskać, to co miałoby ci uschnąć?pozdrawiam
(więcej...)

2
hemoroidy w wieku 18 lat (Slawek)
hej mam 22 lata , od jakiegos czasu wyskoczyly mi male guzki , dzisiaj zaczelo mi to mocno krwawic . Moj ojciec tez mial hemoroidy . boje sie ze skonczy sie tak samo jak u niego czyli operacja ...
(więcej...)

5
żylak, chirurg, leczenie (Marcin)
jeżeli są w środku to operować ja mam na zewnątrz już 35 lat czasami krwawiły lecz używam od czasu do czasu maść prokto hemolan już mi nie dokuczają .jeśli musisz-usuń.
(więcej...)

2

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...

nadcisnie_12.jpgopowiesci_o_raku.jpgastma_aspirynowa.jpgforum_nefrologiczne_1.jpgpodstawy_psychofarmakologii.jpgforum_medycyny_rodzinnej_9.jpg