Forum -> Leczenie hemoroidów

Tytuł:Leczenie hemoroidów
Autor:Baśka
12.5.2010, 04:52
Kochani. Od czasu kiedy urodziłam dziecko nie mogę pozbyć się uciążliwych hemoroidów. Są jakieś skuteczne metodty leczenia tego, czy nie mam już ratunku w lekach i muszę oddać się w ręce chirurgów?

Autor:ignis
12.5.2010, 04:52
Są maści, ale jeśli twoje żylaki są duże to masci pomogą tylko na swędzenie, ale hemoroidy nie zostaną wchłonięte. Możesz się też poddać zabiegom: 1. Chirurgiczne usuwanie hemoroidów 2. Wysuszanie żylaków odbytniczych 3. Metoda Barrona 4. Fotokoagulacja podczerwienią pozdrawiam

Tytuł:DARMOWA METODA
Autor:rafal
31.5.2010, 12:08
Poczytałem nieco o hemoroidach na stronach anglojęzycznych i być może znalazłem tam cenną radę dla niektórych cierpiących na tę przypadłość. Otóż hemoroidy prawie wcale nie występują w krajach ubogich prawdopodobnie dlatego że tam ludzie załatwiają się w pozycji kucznej - ta pozycja minimalizuje ciśnienie w hemoroidach oraz sprzyja łatwiejszemu wypróżnianiu. Sam stosuję pozycję kuczną od tygodnia i już czuję poprawę co napawa mnie dużym optymizmem, że wreszcie się pozbędę niemiłego problemu. Wiem że w Polsce stosowanie pozycji kucznej nie jest łatwe bo trzeba się wdrapywać na sedes i stać na jego brzegu ale wolę to niż hemoroidy. Można też sobie zrobić takie specjalne krzesełko dostawiane do sedesu. Zaraz wyśle Wam linki do zdjęć takich krzesełek. Powodzenia w walce z h.!

Tytuł:DARMOWA METODA
Autor:rafal
31.5.2010, 12:25
widzę że linki zostały wycięte ale zdjęcia znajdziecie w google (grafika) po wpisaniu "squat toilet position"

Autor:Yety
27.10.2011, 00:38
Zanim odnalazłem preparat Procto miałem wiele kłopotów. Stosowałem różne sposoby na słomkę od napojów, na żel do włosów, wciskałem pompką od roweru i nożna od samochodu, ale teraz kiedy dostałem Procto firmy Tolpa, jak ręką odjął i świat nabrał kolorów.:)

Autor:Yety
27.10.2011, 00:42
Zanim odnalazłem preparat Procto miałem wiele kłopotów. Stosowałem różne sposoby na słomkę od napojów, na żel do włosów, wciskałem pompką od roweru i nożna od samochodu, ale teraz kiedy dostałem Procto firmy Tolpa, jak ręką odjął i świat nabrał kolorów.:)

Autor:Pepe
22.1.2012, 11:09
Miałem problemy,nie pomagały już czopki i kremy,od kiedy piję regularnie ziele skrzypu polnego wszelkie dolegliwości ustąpiły.Może ktoś skorzysta.

Tytuł:Leczenie hemoroidow
Autor:SeperatMe
5.2.2012, 20:47
?????? ????. ?? ???? ???? ???? ?????????? ??????. ????? ?? ??? ????????? ?????????? ?????? ?? ????? ??????? ????????? ???? ??? ??????? ??? ?????????. ? ?? ?? ??? - ?????? ?? ???? ------------------------ staff

Tytuł:Leczenie hemoroidow
Autor:Abifiefsinver
6.2.2012, 04:46
?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????..?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????..?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????..?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????..?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????..?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????..?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????.?????? ? ?????? ??????????..? ????? ????????-???????? ?? ?????? ?????? ?????????? ????? ? ?????? ????? ? ??????????. ?? ????????? ????, ???? ?????????? ??????? ? ??? ??????? ?? ?????????????. ??? ????? ???????? ???????? ??. ??????? ?????? ? ??? ? ??.!!!.?????? ???? ?????? ?? ?????? ???? ?????????? ????? ???????? ??????, ??? ?????? ?????? ? ????????.???????.???????.???? ??-??????, ?? ????????? ???????? ?????, ?? ????? ??????? ?????????? ?????????? ???????? ?????????? ??????? ??????? ? ??????. ??????? ?? ????????? ? ??????????? ???????, ??????????? ? ?????, ????????? ????????, ? ??????, ?????? ?????????? ??????, ? ??? ???????? ??????????? ?????????? ??????, ? ??????? ?? ????? ???????, ?? ??? ? ?????????? ?? ????. ??-??????, ?? ?????? ??????? ?????????? ????? ?????? ? ??????, ???????? ? ????????? ???????????? ??-?? ????, ??? ??? ??????????? ?? ?? ?????, ? ?? ???????? ???????. ??????????? ????? ????? ?????? ?????. ?-???????, ? ??? ????????? ??????????? ???? ?? ????????? ???? ??????, ????? ??? ??????? ????? ???????????? ??????, ? ?????? ?? ????? ??????? ??????? ????????? ?????????? ? ??????. ? ???? ?????? ?? ?????? ? ?????? ?????????? ?? ????????????????, ?? ????????? ??????????? ???? ?? ??????. ?? ???? ?? ????????? ????? ??????, ? ?????? ????????? ?? ?????. ??????????? ????? ???? ??? ?????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ???????????????? ? ?????? ?????????? ?????? ? ?????? ?????????? ?????? ? ?????? ??????????

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

nadcisnie_12.jpgopowiesci_o_raku.jpgastma_aspirynowa.jpgforum_nefrologiczne_1.jpgpodstawy_psychofarmakologii.jpgforum_medycyny_rodzinnej_9.jpg